Otkrijte gastronomske delicije otoka Krka

Otok Krk ili zlatni otok – Insula Aurea, kako ga još od vremena antike nazivaju zbog njegove ugodne klime s velikim brojem sunčanih dana, postao je omiljena turistička destinacija. Zlatni su ovdje i priroda, zaslasci sunca, pješčane plaže, maslinovo ulje, vino i med.

S kopnom je povezan Krčkim mostom, s morem brodovima u luke i lučice te trajektima i avionom u Zračnu Luku Rijeka kod Omišlja. Blizina i dostupnost te prelijepe povijesne priče i zanimljiva prošlost čine Krk čudesnim, tajnovitim, ekološki osviještenim i tako rado posjećenim otokom.

 

Dobri i vrijedni domaćini rado će vam ispričati zanimljive priče o lokalnim običajima, bogatoj tradiciji i kulturi, ponosno istaknuti krčke jedinstvene okuse poput vinske sorte žlahtine, jedinstveni morski  pjenušac  Valomet, krčki pršut, šurlice s gulašom, domaći sir i maslinovo ulje ili poznati desert od ovčjeg sira – presnac, sladoled od vina žlahtine, samo su dio raskošne ponude otoka Krka.

Inspirirani tradicionalnom krčkom kuhinjom i bogatstvom okusa domaćih sezonskih namirnica, chefovi krčkih ugostiteljskih objekata podijelili su i 50 recepata koje možete pronaći u kuharici.

KRK 50 delicija ZLATNOG OTOKA

50 delicija otoka Krka

Više informacija saznajte putem emaila Turističke zajednice otoka Krka: visitisland@krk.hr i  www.krk.hr

Kroz sedam destinacija otoka Krka vode vas kroz gastro putovanje na kojemu svatko može izabrati jelo po svom ukusu i želji, varijacije su brojne, a uživanje u krčkoj gastronomiji preporučuju provoditi iz dana u dan i u spoju aktivnosti, finih okusa i prekrasnih vizura.

Upoznajte gastronomsku kulturu otoka Krka i uživajte u pripremljenim delicijama!

Skip to content