Istražite Krk

Plaže otoka Krka

Istražite Zlatni otok Krk, iskoristite njegovu blizinu i dostupnost, otkrijte njegovu bogatu povijest i tradiciju kroz prelijepe priče i zanimljivosti koje ga čine čudesnim i tajnovitim ili pak pronađite svoju omiljenu plažu prepunu zvukova, mirisa i boja…

Otok Krk okružuje bistro i čisto more, a svojom ljepotom posebno privlače plaže. Bilo skrivene u uvalama ili uređene hotelske i gradske plaže, šljunčane, pješčane, kamene, stjenovite, plaže uz kampove li pak one do kojih se može doći barkom ili šetajući po pastirskim stazama uz borovu šumu, sve su to plaže otoka Krka koje mogu zadovoljiti različite potrebe.

Želite li provesti godišnji odmor u krugu obitelji uz sportske aktivnosti i zabavu na raspolaganju su vam cijeli niz manjih i većih uvala povezanih šetnicama koje nude mnogobrojne sadržaje, poput onih sportskih, parkova za djecu, nerijetko smještenih u debeloj hladovini zelenila te ugostiteljski objekti.

Ukoliko pak preferirate osamu ili ste romantičan tip, male uvalice koje skrivaju još neotkrivene plaže,   udaljene od civilizacije i turističkih gužvi, neke dostupne samo s morske strane, pravi su izbor za vas.

Zalaskom sunca, plaže mame na romantične šetnje ili pak zabavu. U potrazi za dobrim provodom svakako posjetite caffe barove i klubove koji nerijetko na otvorenom nude zabavu do kasnih noćnih sati.

Uz spomenute plaže, otok Krk nudi i plaže za kućne ljubimce, a na raspolaganju su i nudističke plaže na kojima ćete uživati u prirodnim ljepotama obale, kristalno čistom moru i spoju prirode i čovjeka.

Otok Krk je i otok Plavih zastava. Naime, na sveukupno 15 plaža ponosno se vijore Plave zastave kao najbolji dokaz čistoće mora i obale, te postignutih standarda kvalitete usluga.

Svakako valja pridodati činjenicu da sezona kupanja na Krku počinje već u proljeće, te traje sve do kasne jeseni, zahvaljujući blagoj mediteranskoj klimi.

Plaže otoka Krka prepune zvukova, mirisa i boja nikako ne smijete zaobići, stoga vama prepuštamo na odabir da otkrijete plažu po vlastitom ukusu!

Omišalj

Njivice

Malinska

Krk

Punat

Baška

Šilo

Soline

Glavotok

Plaže za pse

Plava zastava je danas u svijetu vrlo cijenjena. Jedna je od glavnih orijentira za sve brojnije turiste prilikom odabira destinacije. Nositi Plavu zastavu za plažu i marinu znači vrhunsku turističku promidžbu koja se temelji na visokoj kakvoći usluge, čistoći mora i obale te opremljenosti i uređenosti plaža

Međunarodni voditelj ovog programa je Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš – Foundation for Environmental Education – FEE , koju je utemeljilo Vijeće Europe 1981. godine.

U program je trenutno uključeno 30-ak europskih i 10-ak izvaneuropskih država. Do sada je podignuto preko 3 000 Plavih zastava, od toga preko 2 500 na plažama i preko 600 u marinama. Nagrada se dodjeljuje jednom godišnje plažama i marinama koje udovoljavaju brojnim mjerilima. Od ukupno 37 Plavih zastava za plaže na području Kvarnera, čak njih 15 vijori se na otoku Krku.

Od ukupno 3 Plave zastave koje su dodijeljene marinama na području Kvarnera, jednom se okitila Marina Punat. Naime, spomenuta marina je dobitnica Plave zastave i to uzastopce, od 1998.

Briga o očuvanju okoliša vodi se neprekidno i sustavno. Potvrda su brojne plave zastave koje se vijore u gradu Krku, Baški, Malinskoj, Njivicama, Omišlju, Puntu te Marini Punat, Glavotoku i Šilu. Otok Krk ima sveukupno 15 plavih zastava.

U Europi se već trinaest godina uspješno provodi program zaštite okoliša, mora i priobalja pod nazivom Plava zastava za plaže i marine.

Plava zastava simbolizira očuvan, siguran i ugodan okoliš namijenjen odmoru, zabavi i rekreaciji, dobro razrađen sustav gospodarenja obalnim područjem i održivi razvoj u turizmu. Nositi Plavu zastavu, za plažu i marinu znači vrhunsku turističku promidžbu, koja se temelji na visokoj kakvoći usluge, čistoći mora i obale te opremljenosti i uređenosti plaže.

Više informacija: Udruga “Lijepa naša”

Skip to content