Hrvatska turistička zajednica pokrenula je projekt poticanja razvoja održivog turizma “Hrvatska prirodno tvoja” – “Croatia naturally yours”, a sve u cilju razvijanja svijesti o očuvanju okoliša, prostora i klime. Vrlo je važno Hrvatsku pozicionirati kao inovativnu i održivu turističku destinaciju, koja odgovorno postupa s vlastitim resursima.

Projekt koji provodi Turistička zajednica otoka Krka, u suradnji s komunalnom otočnom tvrtkom Ponikve eko otok Krk d.o.o., uključuje sadnju dvadesetak stabala maslina vrste Olea europea.

Stabla masline će biti posađene na 4 lokacije uz vodospremu otoka Krka (lokacija Kokanj, Šilo, Vele Hrusti, Lubenovo i Lizer). Na prvoj lokaciji vodospreme Lizer, koja se nalazi blizu grada Krka, bit će posađeno i obilježeno prvo stablo masline, dana 19. travnja 2023. godine.

Svečano obilježavanje i sadnja stabla maslinena koje vas svih srdačno pozivamo, održat će se s početkom u 11 sati, na lokaciji vodospreme Lizer (na državnoj cesti D-102 neposredno prije ulaza u grad Krk). Akcija sadnje stabala mali je dio onoga što možemo učiniti za okoliš i za prirodu koja nas okružuje. Ovim činom sadnje stabla masline želimo doprinijeti uređenju krajolika te zajedničkim snagama učvrstiti poziciju otoka Krka kao održive destinacije, koja vodi brigu o odgovornom turizmu, ali i Hrvatske koja je prepoznata kao destinacija izuzetnog lijepog krajolika i očuvane prirode.

Projekt se provodi u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta i Hrvatskom turističkim zajednicom.

TZ otoka Krka: mr.sc. Majda Šale
Ponikve eko otok Krk d.o.o.: Dean Kosić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content