Dok zatvaramo ovogodišnje turističko poglavlje, razmišljamo o izazovima i uspjesima koji su oblikovali protekle mjesece, ne samo za nas, već i za sve one koji su na bilo koji način povezani s turizmom. Turistička sezona na otoku Krku odvijala se s preciznošću i kvalitetom, prilagođavajući se novim okolnostima i prihvaćajući prednosti koje je donio ulazak Hrvatske u Schengen i euro zonu. Eliminiranje prepreka i granica, uz pojednostavljeno plaćanje, imalo je opipljiv utjecaj na ekonomiju, trgovinu, tržište rada i turizam.

Otok Krk ostvario je dobre i čvrste rezultate tijekom predsezone i posezone, ostvarujući sve postavljenje ciljeve i tijekom glavne sezone. Okićen nizom superlativa i titula – najsjevernijeg, najpristupačnijeg, najposjećenijeg, najjačeg, najrazvijenijeg i održivog otoka, Krk i dalje zadržava status turističkog središta i najuspješnijeg otoka u Primorsko-goranskoj županiji i na Jadranu u 2023. godini.  Ovaj uspjeh rezultat je suradnje svih dionika u otočnom turizmu, s posebnim priznanjem za tvrtke i pojedince koji su nagrađeni na prestižnim događanjima poput Dana Hrvatskog turizma, Kvarnerskog dana turizma 2023., “Suncokreta ruralnog turizma 2023. – Sunflower Award 2023.”, te vrijedne kuhare i vinare predstavljene u uglednom gastronomskom vodiču Gault&Millau. Čestitamo svima na iznimnom radu i postignućima!

Dok zaključujemo ovu plodonosnu godinu, koristimo priliku da se zahvalimo svima na kontinuiranoj i neumornoj podršci i partnerstvu te na izvrsno odrađenoj sezoni. Želimo svima radostan blagdanski period i s nestrpljenjem očekujemo buduće suradnje i uspjehe!

Sretan Božić i uspješnu novu godinu želi Vam Turistička zajednica otoka Krka!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content