BLAGO POD POVRŠINOM KVARNERA – MEKUŠCI U KVARNERSKOM PODMORJU 

1.12.2022., 17.00h, Interpretacijski centar maritimne baštine DUBoak – Malinska

Interpretacijski centar maritimne baštine DUBoak u Malinskoj – Dubašnici ugostit će izložbu “Blago pod površinom Kvarnera – mekušci u kvarnerskom podmorju”, koja će se otvoriti u četvrtak, 1. prosinca s početkom u 17 sati u prostoru Interpretacijskog centra maritimne Baštine DUBoak, u Malinskoj na adresi Obala 21b.

Očuvanje bioraznolikosti jedan je od glavnih okolišnih izazova današnjice! Stoga se izložbom prikazuje biologija i ekologija mekušaca, njihova rasprostranjenost i ugroženost u kvarnerskom području, s isticanjem važnosti te skupine organizama u funkcioniranju morskog ekosustava, kao i u cjelokupnoj kulturi čovjeka. Ovom izložbom predstavlja se raznovrsnost oblika i boja mekušaca koji su svojom ljepotom plijenili pažnju čovjeka i njegovu želju za kolekcionarstvom. Zbirke mekušaca, posebno školjkaša, uz minerale, prve su prirodoslovne sustavno prikupljene zbirke upravo zbog svoje ljepote.

Ne propustite ovu nadasve zanimljivu i edukativnu izložbu i upoznajte lijep, neobičan, krhak, značajan i ugrožen svijet iz morskih dubina Kvarnera. Postav izložbe možete razgledati sve do 1. travnja u Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak u Malinskoj.