Grad Krk: 26. svibnja 2023., 17.00 – 22.00
Boja je zlatna – panel rasprava, modna revija i sajam lokalnih proizvoda
Gradska riva, Velika vijećnica Grada Krka
Organizator: Udruga Žene za otok
Ulaz slobodan!

Među 1.185 hrvatskih otoka samo je jedan zlatni – otok Krk. Smješten u srcu Kvarnerskog zaljeva, danas je prepoznat kao jedno od najatraktivnijih hrvatskih turističkih odredišta. Blaga mediteranska klima, povoljan geografski položaj te raznolikost prirodnih ljepota još su mu u antici priskrbili naziv Zlatni otok (Insula Aurea).
Upravo u čast Zlatnom otoku, Udruga Žene za otok donosi jednodnevnu manifestaciju sačinjenu od tri zanimljiva segmenta, a koja će se u gradu Krku održati u petak, 26. svibnja 2023. godine, i to pod motom Boja je zlatna.
1) Prvi segment podrazumijeva panel raspravu na temu Turizam zlata vrijedan tijekom koje će se razgovarati o turizmu i turističkim proizvodima s dodanom vrijednošću. Panel započinje u 17.00 sati u Velikoj vijećnici Grada Krka (Kinu Krk), a u raspravu će se uključiti predstavnici poznatih brendova i stručnjaci u području turizma: Ruby Montanari-Knez (Monty Beach, Crikvenica, Rab, Los Angeles), Martina Pernar (Paška sirana), Josip Gudelj (Valle Losca, Valle Losca Gelato), Luka Grahovac (Aura) i Dijana Katica (Udruga Klub članova Selo), dobitnica nagrade Utjecajne hrvatske žene za 2023. godinu u kategoriji vodstvo i inovacija.
2) Nakon panel rasprave, u kontekstu drugog segmenta, slijedi modna revija motivirana temom Zlatne niti krčke dizajnerice Gorane Nedić, osnivačice brenda Miau Couture. Revija će se odigrati u samome gradskom središtu, na rivi, s početkom u 19.00 sati.
3) Treći segment ove sadržajima bogate manifestacije odnosi se na sajam Zlato otoka Krka u sklopu kojeg će se na rivi, između 17.00 i 22.00 sata, predstaviti najbolji otočni proizvodi i rukotvorine. Posjetitelji će, stoga, moći doznati mnoge zanimljivosti o Krčkom maslinovom ulju koje je zaštićeno oznakom izvornosti, nagrađivanim sirevima i pršutu, vrhunskim vinima i cijenjenim džinovima, prirodnoj kozmetici i brojnim ručno rađenim suvenirima, ali i Daru iz Krka – certifikatu koji svake godine, temeljem raspisanih natječaja, dodjeljuje Turistička zajednica Grada Krka za najoriginalnije Krkom inspirirane suvenire. Što sve navedene proizvode čini izuzetnima, demonstrirat će: OPG David Mrakovčić, OPG Magriž, Kusshh, Kuća vina Ivan Katunar, Piccola Stella, Mendula – prirodna kozmetika, Bodulka design, Lavandin Soaps i mnogi drugi.
Kao i uvijek, za vrhunski estetski doživljaj čitave manifestacije pobrinut će se Milena Debrunner i njezin Lola Dream, dok će sajam prezentirati Arty Party i Valentina Ban.
Podsjetimo, Udruga Žene za otok osim organizacijom edukacijskih i motivacijskih sadržaja, bavi se promocijom otočnih specifičnosti, što je prošle godine kulminiralo manifestacijom Žene – krila i korijeni koja je povezala poduzetništvo i tradiciju, dok će se ove, na posve drugačiji način, raspravljati o turizmu i njegovim potencijalima.