Grad Krk: 02. travnja 2023., 10.00 – 14.00
Prezentacija pletenja maslinovih grana i izrade uskršnjih dekoracija
Organizator: Udruga Rukotvorine Krk
Kontakt: rukotvorinekrk@gmail.com
Trg sv. Kvirina (sjedište Udruge Rukotvorine Krk)

U povodu nadolazećih uskršnjih blagdana, Udruga Rukotvorine Krk tijekom mjeseca ožujka i travnja organizira seriju od osam besplatnih kreativnih radionica.
Riječ je o pet susreta tijekom kojih će se predstaviti mogućnost izrade pisanica u tehnici filcanja krčke ovčje vune te ukrašavanja pisanica slikarskim tehnikama, kao i tri susreta koja će pridonijeti očuvanju i prenošenju tradicionalne tehnike pletenja maslinovih grana.
Dvosatne radionice namijenjene svim uzrastima odvijat će se u prostorijama Udruge, na adresi Trg sv. Kvirina 1, u gradu Krku, i to prema sljedećem rasporedu: utorkom, 07., 14., 21. i 28. ožujka te 04. travnja, između 18.00 i 20.00 sati, kada će svi zainteresirani kreativci imati priliku okušati se u filcanju vune i oslikavanju te 30. i 31. ožujka te 01. travnja, u isto vrijeme, kada je na redu pletenje maslinovih grana. Vođenje radionica povjereno je vrijednim članicama Udruge.
U nedjelju, 02. travnja, na štandu pred sjedištem Rukotvorina Krk, između 10.00 i 14.00 sati održat će se prezentacija svega onog što je izrađeno tijekom navedenih radionica, uz javnu demonstraciju iskušanih tehnika.