Baška očarava netaknutom prirodom, kršom i kamenom te bogatom tradicijom. Krajolici koji je okružuju pravi su mamac za šetače i planinare. Pridružite nam se i ove godine na Rocky Hill Hike Tour; koji će se održati u okviru Baška Outdoor Festivala.
Pripremili smo vam zanimljivu planinarsku rutu s atraktivnim lokalitetima koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Planinarski izlet kreće iz centra Baške (Heritage hotel Forza) u smjeru Zaroka i Batomlja, smještenog podno strmih obronaka zapadnog planinskog masiva otoka Potom slijedi uspon prema izvoru Lipica i jednom od glasovitih bašćanskih mrgara – bisera pučke graditeljske baštine u kamenom suhozidu.
Dolaskom na Vaclavov grebenski put otvaraju se vidici koji sežu na sve četiri strane svijeta. Uz pogled na Bašćansku dolinu, obližnje otoke i masiv Velebita prolazimo uz vrh Veliki Hlam (482 m) i spuštamo se prema prijevoju Vratudih i prijevoju Bratinac. Odavde slijedi spust prema Batomlju i povratak u Bašku.
📆 Datum održavanja:
15.10.2023.
🕘 Vrijeme i mjesto polaska:
9:00 Heritage Hotel Forza – Baška (okupljanje), start 10:00
⏱ Vrijeme hodanja: 5 sati
📌 Opis – trasa:
Planinarski izlet trasom dužine 14,5 km, najviša točka 482
m, ukupni uspon 550 m
Baška/Heritage hotel Forza – Zarok – Batomalj – Svetište Majke Božje Goričke – Lipica – Veliki Hlam – prijevoj Vratudih – Bratinac – Batomalj – Baška
🥾 Potrebna oprema:
Osnovna planinarska oprema (planinarske cipele, ruksak, voda, pokrivalo za glavu, štapovi za hodanje)
🎟 Cijena po polazniku:
besplatno sudjelovanje
✏️ PRIJAVA
https://tinyurl.com/2s4e6ye8
⏰ Rok za prijave:
12.10.2023. do 12 sati
🏨 Za posebne ponude smještaja pogledajte glavni event 👉 www.facebook.com/events/840156781147627
Skip to content