Grad Krk: 20. siječnja 2023., u 19.00
Vama glumimo (u siječnju)!
Ero s ovoga svijeta, stand up komedija Željka Ninčića

Tekst, režija i gluma: Željko Ninčić
Sportska dvorana osnovne škole (Trg krčkih glagoljaša)
Ulaznica: 8,00 eura
Organizator: Centar za kulturu Grada Krka
Informacije: kultura@gradkrk.net

Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2023. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
Ti će se programi odigravati u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša (u gradu Krku), petkom navečer i subotom ujutro, a ulaznice po cijeni od 4,50 eura za dječje i 8,00 eura za ostale predstave, moći će se kupiti u Galeriji Decumanus u njezino redovno radno vrijeme te na blagajni neposredno pred početak programa.
Osma sezona programa Vama glumimo započinje već 20. siječnja, u 19.00 sati, kada je na rasporedu stand up komedija Željka Ninčića Ero s ovoga svijeta. Ovaj popularni bosanskohercegovački komičar i autor predstava poput Audicije, Nove Audicije ili Najnovije Audicije dosad je zabilježio više od tri tisuće nastupa na kojima ga je ispratilo gotovo dva milijuna gledatelja. Samo je na Velikoj sceni Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski zabilježio pedeset gostovanja, dok je s Najnovijom Audicijom diljem Hrvatske nastupio šestotinjak puta. Starije generacije Željka Ninčića najbolje poznaju po likovima iz Audicije: Davoru Stevanoviću s tužnom recitacijom o keruši i sedam malih kučića, zatim Marinku Ćutuku koji je četiri sata ćamio ćekajući i Veselom s njegovim čuvenim – primi me. Željko Ninčić za sebe kaže da je Ero sa ovoga svijeta, pa se tako zove i ova predstava. Ona je ujedno i prva Ninčićeva stand up komedija, a s obzirom na nedavna gostovanja u Splitu i Dubrovniku, izazvala je veliki interes publike. Ero s ovoga svijeta publici iznova donosi dva glavna lika iz Audicija: Marinka Ćutuka, Hercegovca koji progovara o svojim utiscima s audicija, ali i odnosu spram današnjih događanja te Veselog, Bosanca koji se najviše osvrće na svoje kanadsko iskustvo, uspoređujući tamošnji i ovdašnji način života. Željko Ninčić ovom je predstavom ponudio kompilaciju najzanimljivijih trenutaka svog autorskog rada, obogaćenu osvrtima na trenutnu situaciju, no ovog puta u monološkoj formi koja je pružila jedan posve nov način izražavanja, kao i mogućnost drugačije interpretacije.
Sljedećeg dana, 21. siječnja, u 11.00 sati, na redu je dječja predstava Teatra Naranča Zvonar crkve Notre-Dame (za uzrast 3+), koja donosi zabavno uprizorenje istoimenog klasika, što ga potpisuje francuski književnik Victor Hugo, a u čijem je fokusu priča o pravim životnim vrijednostima i ljubavi, koja poučava o tome kako ljude ne treba suditi po vanjštini, već po onome što dolazi iznutra. Quasimodo, jedan od glavnih protagonista, zbog neuglednog izgleda, ostavljen je kao dijete na pragu poznate pariške crkve, provevši ondje ostatak života. A što se dogodilo kad je upoznao lijepu Romkinju Esmeraldu otkrijte u predstavi čija je radnja smještena u srednji vijek kada je način života bio posve drukčiji od današnjeg. U ovoj poučnoj kazališnoj igri, koju je adaptirala i režirala Irin Šime Rabar, glume Majkl Mikolić, Jura Ruža, Katja Rabar i Silvijo Švast, dok je scenografija povjerena Majklu Mikoliću, izrada lutaka Mariji Pletikosić, kostimografija Valentini Ferlin-Živić, a koreografija Katji Rabar.