Antički lokalitet Mirine Fulfinum već sam po sebi ima predivnu atmosferu. Kada se na to još doda klasična glazba, ugođaj je idealan. Klasika na Mirinamniz je koncerata raznih klasičnih izvođača koji će se održavati tijekom ove sezone.

Ovogodišnji program „Klasika na Mirinama“ počinje u srijedu, 3. srpnja 2024. Svi će koncerti započeti u 21,00 sat. Ulaz je slobodan.

 

 

 

Program:

Srijeda, 3.7. Zlatko Josip Grgić, gitara: “Večer španjolske glazbe“

Već od najranije dobi okružen je najboljim svjetskim gitaristima kao što su Leo Witoszynskyj, Tommy Emmanuel, a podučava ga njegov otac profesor gitare. Zlatko u svojim već mnogobrojnim internacionalnim nastupima stavlja naglasak na emociju, autentičnost i izražajnost te nastavlja tradiciju stare španjolske, katalonske škole.

Srijeda 17.7. Stefan Milenković, violina i Natalija Mladenović, klavir – Djela čuvenih skladatelja: Christiana Sindinga , Beethovena, H. Wieniawskog, Parta,Ravela.

Svaki njegov koncert je poseban, svjetsko je ime, nekadašnje violinističko čudo od djeteta, a djeluje tako jednostavno, smireno, posvećen svojim notama i violini. Klavirska pratnja je Natalija Mladenović, renomirana pijanistica iz Srbije, koja je svojim dugogodišnjim radom i nastupima stekla reputaciju vrhunske klavirske suradnice i inspirativne solistice.

Utorak, 23.7. Flavio Apro, gitara

jedan je od najboljih svjetskih gitarista te cijenjeni međunarodni učitelj i priznati glazbeni istraživač. Bio je učenik legendarnog Argentinca Monine Tavore, od kojeg je naslijedio stil Tarrega-Segovia. Redovito nastupa u velikim brazilskim koncertnim dvoranama, kao i u Americi, Europi i Aziji. Izdao je nekoliko CD-a za prestižnu izdavačku kuću Brilliant Classics u Nizozemskoj, kao što su “Flavio Apro Plays Napoleon Coste”, “Nocturne” i “Brazilian Guitar” i “Violão Brasileiro”

Srijeda, 31.7. Srđan Bulatović i Darko Nikčević, duo gitara: “ The Sea“

Njihov jedinstveni spoj balkanskih nepravilnih ritmova i mnogih drugih međunarodnih utjecaja dočarava ljepotu mediteranskog i orijentalnog misticizma. Predstavljajući vlastite kompozicije koje ‘govore jezicima’ klasične i flamenco gitare već 30 godina nastupaju za domaću i mnogobrojnu međunarodnu publiku diljem svijeta.

Program organizira Općina Omišalj dok je sufinancijer Primorsko-goranska županija.

Ulaz je slobodan!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content