Gastronomija

Krčke konobe, restorani i pršutane

Gastronomska ponude jedan je od aduta krčkog gostoprimstva i turizma.

Nazdravite Vrbničkom žlahtinom, a želite li sa Zlatnog otoka ponijeti gastro suvenir, neka to bude domaća rakija i suhe smokve.

Krčke konobe, restorani i pršutane

Uz izvanredno krčko maslinovo ulje, krčki sir i kvalitetnu ribu i janjetinu, otok Krk može se pohvaliti brojnim izvornim konobama i dobrim restoranima. Ljubazni domaćini uz ugodan ugođaj, s domaćom hranom spravljenoj po domaćoj recepturi, učiniti će posjet jednoj od krčkih konoba pravim doživljajem za Vaše nepce.  Ako želite objedovati u nekoliko slijedova uz vrhunsku poslugu, posjetite neki od brojnih krčkih restorana.

Naime, krčki ugostitelji nastoje u jelovnike uvrstiti što više domaćih sezonskih namirnica, te će vam ponuditi mladu krčku janjetinu, divlje šparoge, krčke šurlice, jela na bazi extra vergine maslinovog ulja ili poseban dodatak – smokve!

Želimo Vam dobar tek!!!

KVARNER FOOD

Oznakom Kvarner Food objedinjeni su ugostiteljski objekti poput konoba, bistroa, gostionica i restorana, ugodnog interijera koji često odiše domaćim, etno ozračjem u kojima se spravljaju tradicionalna jela pripremljena od svježih lokalnih namirnica poput svježe ribe, škampi, mlade janjetine, sira,  mediteranskog voća i povrća, samoniklog aromatičnog bilja uz krčki pršut, šurlice (domaća tjestenina) i domaće maslinovo ulje sljubljeno s vinom autohtone sorte vrbnička žlahtina od koje se proizvodi i pjenušac Valomet, jedinstven u svijetu zbog fermentacije pod morem.

Od maksimalnih 100 bodova prema propisanim kriterijima za ponudu, interijer i osoblje, restorani koji žele nositi oznaku gastronomske kvalitete Kvarner Food moraju zadovoljiti minimalno 75 bodova.

Oznaku Kvarner Food Plus nose oni restorani koji prikupe minimalno 90 bodova.

Uz navedene gastronomske oznake, pridodana je i nova oznaka kvalitete – Dog Friendly, za Kvarner Gourmet i Kvarner Food objekte u kojima su psi također dobrodošli.

Uz posjet lokalnim tržnicama učinite užitak blagovanja potpunijim u lokalima Kvarner Food…

KVARNER GOURMET

Najveća koncentracija vrhunskih restorana na međusobno maloj udaljenosti koji već godinama čine vrh hrvatske gourmet scene nalazi se upravo na Kvarneru.

Uravnotežen odnos između tradicionalnog i modernog utemeljen na jedinstvenoj filozofiji – kvalitetno jelo spravlja se samo od kvalitetnih namirnica! ono je što čini restorane koji nose oznaku Kvarner Goumet posebnim.

Restorani sa tako prestižnom oznakom moraju ispunjavati sve propisane kriterije za vrhunsku ponudu, osoblje i interijer, a oni koji uz temeljne, zadovoljavaju i dodatne kriterije, nose oznaku Kvarner Gourmet 2 škampa i Kvarner Gourmet 3 škampa.

Uživajte u našem jedinstvenom Kvarner Gourmet restoranu koji odiše kreativnim pristupom pri spravljanju tradicionalnih receptura…

Skip to content