FOTO: štand TZ otoka Krka na ovogodišnjem f.re.e sajmu u Münchenu, posjetila i Ministrica turizma i sporta dr. sc. Nikolina Brnjac

 

Turistička zajednica otoka Krka krenula je s promocijom ponude otoka Krka na turističkim sajmovima Europe, a u zajedničkom dogovoru s gospodarstvom otoka Krka. Iza nas je f.re.e, međunarodni turistički sajam u Münchenu, koji se održavao od 14. do 18. veljače 2024. godine, a među 25 suizlagača na štandu Hrvatske turističke zajednice bila je i Turistička zajednica otoka Krka. Značaj njemačkog emitivnog tržišta za otok Krk je uistinu velik, posebice jer su Nijemci zastupljeni s više od 33 % u ukupnim ostvarenim noćenjima na Krku. U 2023. godine Nijemci su ostvarili ukupno 248 tisuća dolazaka i 1,745 milijuna noćenja, a prisutni su u svim vidovima smještaja, u kampovima, obiteljskom smještaju i u hotelima, a sve se više pojavljuju i u nekomercijalnom smještaju kao vlasnici kuća za odmor.

Protekle srijede, 28. veljače, otvorio se i veliki sajam Reise + Camping u Essenu (Njemačka, Sjeverna Rajna i Vestfalija). Reise + Camping opći je sajam s naglaskom ponude za odmor u kampovima, ta kampere, kamp kućice, glamping te kamp opremu i biciklizam. Sajam Reise + Camping u Essenu okuplja više od 1.000 izlagača iz više od 18 zemalja, a očekuje se i do 90 tisuća posjetitelja. TZ otoka Krka u suradnji, s predstavnicima kampova, predstavit će na štandu Hrvatske turističke zajednice ponudu kampova otoka Krka. U ožujku, od 5. do 7. 3. 2024., TZ otoka Krka bit će tradicionalno prisutna i na najvećoj turističkoj burzi (sajam) ITB u Berlinu i to u sklopu štanda TZ Kvarnera. Burza će i ove godine biti potpunosti posvećena poslovnim partnerima. Dosadašnja praksa je pokazala da je upravo ITB sajam vrlo dobar pokazatelj turističkih kretanja u nadolazećoj turističkoj sezoni, pa će biti zanimljivo pratiti vijesti. Važno je za istaknuti i da sajam ITB Berlin obilježava 58 godina svoga postojanja te da ga podupiru i otočne hotelske kuće Hotel Malin iz Malinske, Hoteli Krk iz Krka te Zračna Luka Rijeka.

Polovinom ožujka, od 14. do 17. 3. 2024. godine, TZ otoka Krka predstavit će svoju ponudu i na sajmu Ferien-Messe u Beču, najvećem austrijskom sajmu za odmor, putovanje i opuštanje. Na sajmu će se predstaviti više od 800 izlagača iz 80-ak zemalja svijeta, a TZ otoka Krka će se predstaviti u sklopu štanda Hrvatske turističke zajednice. Austrijanci se nalaze na samom vrhu zemalja koji ostvaruju najveći broj noćenja na otoku Krku, odmah nakon Nijemaca. U 2023. godini Austrijanci su imali povećanje i u dolascima i u ostvarenim noćenjima, a ostvarili su oko 117 tisuća dolazaka i više od 605 tisuća dolazaka. Zastupljeni su s 11 % u ukupnim noćenjima otoka Krka te su najviše boravili u obiteljskom smještaju i hotelima. Očekivanja za ovu turističku godinu su i dalje optimistična te se radujemo odlasku na sajam Ferien-Messe u Beč. TZ otoka Krka ima u planu sudjelovati i na sajmu MTT u Wroclawu, u Poljskoj, a koji će uslijediti u drugoj polovini ožujka, pred Uskrs. Izuzetno nam je važno i Poljsko tržište koje je već više godina u porastu i po broju dolazaka i noćenja, te se očekivanja i interes publike za otok Krk velika.

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content