Turistička zajednica otoka Krka u suradnji sa TZ Općine Omišalj, TZ Općine Malinska-Dubašnica, TZ Grada Krka , TZ Općine Punat, TZ Općine Baška , TZ Općine Dobrinj i TZ Općine Vrbnik u travnju 2024. organizira dvije online edukacije / webinare putem Zoom platforme, namijenjene turističkim dionicima s područja njihovih općina/grada.
S ciljem kvalitetne pripreme te upoznavanja s trendovima i novostima za nadolazeću turističku sezonu, predavači će temama obuhvatiti sve bitne informacije vezane za poslovanje, ali i prezentirati aktualnosti, te nove trendove na turističkom tržištu.

Organizacija ovih edukacija nastavak je višegodišnje prakse, kao jedna u nizu zajedničkih aktivnosti kojima se nastoji kontinuirano educirati turističke dionike te poticati na praćenje i prilagodbu turističkim trendovima.

Način izvođenja edukacija je predavanje, diskusija te pitanja i odgovori.

4.4.2024. / četvrtak/ u 17:00 ONLINE

TEME:
• Upravljanje cijenama
• PDV u privatnom smještaju
• E visitor – korištenje mobilne aplikacije

PREDAVAČ: Interligo d.o.o., Savjetovalište za obiteljski smještaj Anamarija Cicareli, Meri Čižmić Kraljević
TRAJANJE: 1 školski sat (45 min. + pitanja iznajmljivača)
PRIJAVA: https://forms.gle/kgcaMDiRDb6xwvo37
Najkasnije do 3.4.2024. do 12,00 sati

 

23.4.2024. / utorak/ od 12,00 -14,00 sati / ONLINE

TEME: Novi trendovi u turizmu i ponašanju potrošača

U sklopu ove radionice sudionike će se upoznati s novim trendovima u turizmu te kako izdvojiti destinaciju od konkurencije. Sudionike će se upoznati s outdoor i „zelenim“ turizmom koji je u kombinaciji s kreativnim turizmom i novim trendovima prilika za cjelogodišnji turizam. Naglasit će se i oblik inkluzivnog turizma koji je karakterističan i sve važniji. Prikazat će se osnovne vještine i znanja kako osmisliti cijeli boravak turista sukladno novim trendovima te objasniti segmentaciju tržišta prema turizmu posebnih interesa. U tom kontekstu prezentirat će se primjeri dobre i loše prakse razvoja turizma, a na primjeru Kvarnera i otoka Krka izložit će se nekoliko kreativnih primjera u kojima je prostor najvažniji resurs u turizmu.
Predavač: UHPA, Dr.sc. Romana Lekić, docentica i i profesorica stručnih studija u trajnom zvanju i članica Znanstvenog vijeća za turizam i prostor pri HAZU; Zaposlena na Veleučilištu Edward Bernays u Zagrebu kao v.d. Pročelnica Odjela za turizam. Kao konzultant i predavačica sudjeluje u realizaciji brojnih projekata Europske unije vezanih za kulturu i turizam. Posljednjih nekoliko godina intenzivno sudjeluje u strateškim projektima razvoja i akcijskim planovima za turističke destinacije. U svom radu naglasak stavlja na transformativni ekološki turizam i razvoj posebnih oblika turizma te važnost prirodne i kulturne baštine te kreativne industrije i genealoški turizam. Dugogodišnja je suradnica i predavačica za Udrugu hrvatskih putničkih agencija (UHPA) te drugih institucija, organizacija i razvojnih agencija iz Hrvatske i inozemstva. Objavila je preko sedamdeset stručnih i znanstvenih radova, sudjelovala na međunarodnim konferencijama i skupovima te gostovala kao predavač na brojnim sveučilištima.

TRAJANJE: 2 školska sata (90 min. + pitanja iznajmljivača + pauza od 10 minuta)
PRIJAVA: https://forms.gle/hSpdwjpQWYWT7n9Z8

 

 

UPUTE ZA INSTALACIJU APLIKACIJE ZOOM:

1. Za mobilne uređaje:

Android korisnici (Huawei i Samsung)
Aplikaciju preuzmite putem sljedećeg linka:
https://play.google.com/store/apps/details?id=us.zoom.videomeetings&hl=en
Alternativno u Google play store-u potražite “ZOOM Cloud Meetings” i instalirajte ga

iOS korisnici (Apple)
Aplikaciju preuzmite putem sljedećeg linka: https://apps.apple.com/us/app/zoom-cloud-meetings/id546505307
Alternativno u Apple store-u potražite “ZOOM Cloud Meetings” i instalirajte ga

2. Za računala:

Aplikaciju možete preuzeti sa linka u nastavku, instalirati ju i pokrenuti: https://zoom.us/support/download

 

PRISTUPANJE ZOOM SASTANKU:

Na vaše email adrese poslati ćemo pozivni link preko kojeg ćete moći pristupiti sastanku, no prije treba instalirati aplikaciju.

Sastanku možete pristupiti na 2 načina:
1. Pritiskom na link iz email-a nakon čega će mobitel sam pokrenuti Zoom aplikaciju i ući u meeting (na mobitelima)
2. Pokretanjem ZOOM Cloud Meetings aplikacije i odabirom “Join a Meeting” s početnog ekrana, te upisivanjem Meeting ID-a i Password-a iz dostavljenog email-a

Aplikacija će vas tražiti da upišete svoje ime (koje će biti svima vidljivo) i pokrenuti sastanak. Iz sigurnosnih razloga su vam inicijalno onemogućeni mikrofon i kamera te ih uključite kada ste spremni pritiskom na Start video i Join audio (Call via Device audio).
Preporučujemo korištenje slušalica s mikrofonom koje dolaze uz mobilne uređaje kako bi imali što kvalitetniju reprodukciju zvuka.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content