Udruga Tragom hrvatske baštine uz pokroviteljstvo Grada Krka i TZ grada Krka u svrhu turističke promocije i očuvanja tradicijske baštine pripremila je projekt Festival TEF Krk – festival turističkog i etno filma.

Manifestacija će se održati 4. i 5. listopada 2023. godine u kino dvorani grada Krka. Riječ je o festivalu turističkog i etno filma koji će u Krku okupiti brojne autore turističkih, reklamnih i filmova etno tematike kao i predstavnike turističkih zajednica, nositelja razvoja hrvatskog turizma.

Posebnost festivala ogleda se u tome što će se na jednom mjestu promovirati čitava jedna industrija usmjerena na promociju Hrvatske kao destinacije i lokalnih turističkih zajednica koje su najvažniji čimbenici u kreiranju hrvatskog turističkog proizvoda.
Festival ima dva međusobno isprepletena dijela: onaj festivalski s projekcijama filmova, te razgovorni – paneli na temu održivog razvoja otoka, baštine i turizma.

Stručni žiri TEF festa odabrao je 77 filmova koji ulaze u festivalski program

Stručni žiri TEF festa, festivala turističkog i etno filma nakon pregleda 124 pristigla filma iz 60 turističkih zajednica, muzeja i etno udruga iz cijele Hrvatske odabrao je 77 filmova koji ulaze u festivalski program i bit će prikazani u Kino dvorani Grada Krka.

Projekcije filmova počinju 4. listopada u 14 sati, nakon panel razgovora “Otoci u struji”. Sljedećeg dana 5. listopada u 11 sati održat ćemo panel raspravu na temu “Baština I turizam” na koju ste svi pozvani. Nakon panela u 13 sati uslijedit će svečana dodjela nagrada najboljim filmovima.

 Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content