S posebnim zadovoljstvom i radošću obavješćujemo da Projektom „Košljun otvorenih vrata nedjeljom“ mi, Franjevci na Košljunu, otvaramo svoja vrata i svoja srca vjernicima, hodočasnicima i  svim ljudima dobre volje.

Svjesni smo naime činjenice da naši gosti ne traže samo „sunce i more“ nego žele doživjeti resurse naše duhovne, kulturne i prirodne baštine i obogaćeni dojmovima o nama i životu među nama i s nama, vratiti se svojim domovima zaneseni i oplemenjeni. Sadržaj koji Vam Projektom „Košljun otvorenih vrata nedjeljom“ uz povoljne uvjete nudimo, obogatit će dosadašnja nastojanja da gosti potpunije dožive pojam „zadovoljan gost“.

Ovim Projektom bit će gostima dostupni mnogovrsni sadržaji na cjelokupnom području otočića Košljuna (crkve, kapele, četiri muzeja (povijesni, crkveni, etnografski i prirodoslovni) te spomenici u sjeni košljunskih črnika ( Kapela Porođenja s najstarijim Jaslicima u Hrvatskoj, „Sv. Jerusolim“ i Križni put, kapela Preminuća sv. Franje, Lurdska špilja, samostansko groblje i drugi sadržaji).

Susret  „otvorenih vrata“ započinje polaskom s rive u Puntu trajektima „More express“ ili „Košljun express“ svake nedjelje i blagdana u 9.00 sati, nastavlja se  nedjeljnim misnim slavljem i Kristovom porukom s oltara (9.30 -10.20), potom obilaskom 4 muzeja (10.20 -11.00 sati) i šetnjom košljunskim šumskim prostorima tijekom koje će gosti doživjeti susret s bogatom vegetacijom košljunske flore od 541 registrirane biljne vrste (11.00-11.45  sati). Povratak s Košljuna u 11.45 sati ili po dogovoru.

Zahvaljujući sponzorima ovog projekta („GRAD KRK“, „OPĆINA PUNAT“, „MARINA PUNAT GRUPA“, „VALOVI ZVUKA“, (prijevoznik brodovima „Košljun express“ i „More express“) te operativnoj GRUPI „MIR I DOBRO“, susret na Košljunu  za sve posjetitelje s polaskom u 9.00 sati potpuno je besplatan, što uključuje prijevoz brodom, misno slavlje, ulaznice u muzeje, druženje..

 

Napominjemo: Muzejski i izložbeni prostori širom zemlje otvaraju svoja vrata uglavnom jednom godišnje ili ponekad prigodno u posebnim prilikama. Ovim Projektom, međutim, Košljun otvara svoja vrata svake nedjelje i blagdana tijekom cijele godine, ljeti i zimi, i to ne samo muzeje nego svekoliki prostor: sva duhovna, kulturna i prirodna bogatstva  dragocjene baštine, pohranjene na Košljunu.  Ta je baština stečena i sačuvana marom i harnom brigom  košljunskih fratara i darovima našega vjernoga otočkog puka kroz više od pola tisućljeća. Red je da to ogromno bogatstvo darovano tijekom stoljeća od darovatelja, naših djedova i otaca, kao svojevrsni uzvrat bude darovana nama, našim obiteljima,našoj djeci, unucima i nasljednicima te svim posjetiteljima našega kraja, našim domaćim i stranim gostima.

Molimo,da nas posjetite i doživite ovaj susret s duhovnim, kulturnim i prirodnim dobrom!

 

 

FRANJEVAČKI SAMOSTAN KOŠLJUN
Fra Mate Polonijo, gvardijan

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content