Turistička zajednica otoka Krka je, nakon petnaest godina, krenula u izradu novih web stranica, na dobroj nam poznatoj domeni krk.hr. Nove web stranice bile su neophodne i u skladu sa razvojem strategije i intenzivnije prepoznatljivosti brenda “Otok Krk”.

 

 

Želja nam je unaprijediti promociju ponude otoka s naglaskom njene konkurentnosti. Interakcija s posjetiteljima, implementacija strategije i prepoznatljivost otoka Krka, kroz naglašavanje njegovih osobnosti te pozicioniranosti u odnosu na ostale hrvatske otoke, neki su od primarnih ciljeva svih sadržaja koje objavljujemo na novim web stranicama. Unos svih sadržaja podrazumijeva tri dodatna jezika: engleski, njemački i talijanski.

Današnja digitalna komunikacija diktira nam optimizaciju po pitanju kreiranja kategoriziranih ponuda i promocije sadržaja. SEO optimizacija te kompatibilnost prema društvenim mrežama i multimediji, imperativ su spram komunikacije s korisnicima, poslovnim partnerima i medijima.

Tehničku izradu i dizajn novih stranica realizirala je tvrtka Amondi Media iz Zagreba, dok je za koordinaciju unosa sadržaja bila zadužena udruga Livingstone s kojom godinama surađujemo na vođenju društvenih mreža i online promociji TZ otoka Krka.

Nova web stranica će se redovito ažurirati i nadopunjavati dodatnim sadržajima i aktualnim događanjima, a s vremenom i shodno potrebama omogućiti ćemo i prijevode na druge jezike.” – istaknula je Majda Šale, direktorica Turističke zajednice otoka Krka

 

 

Prilikom redizajna i optimizacije nove web stranice krk.hr, vodili smo se novom Googleovom promjenom koja naglašava da će indeksiranje stranica u rezultatima pretrage ići po principu “mobile-first”. Prioritetno nam je bilo da dizajn web stranice bude u potpunosti prilagođen mobilnim uređajima. Prema zadnjim istraživanjima, više od 52% posjetitelja web stranica dolazi upravo preko mobilnih uređaja. Stranicu krk.hr do sada je putem mobilnih uređaja posjećivalo čak 65% korisnika, dok ta ista stranica zbog godine proizvodnje nije bila adekvatno optimizirana.

Vodilja u izradi dizajna bila nam je “manje je više”. Stranica mora biti čista, bez “nagomilanih” elemenata i konfuzije koja nastaje kombinacijom više boja ili fontova. Brzina web stranice je povećana za čak 40%, što je rezultat optimizacije programskih kodova i svih postavljenih grafičkih elemenata na web stranici. Analizom posjećenosti prijašnje web stranice napravljena je nova hijerarhija stranice krk.hr, kako bi korisnici lakše i brže pronašli potrebne informacije u datom trenutku.” – rekao je Konrad Leon Toldy, Amondi Media, suradnik na projektu.

 

Skip to content